Thursday, 26 April 2012

WIN!

Så lykkedes det endeligt!!! Mit første win mod de frygtede ork horder!

Det har holdt hårdt og har taget mig UTROLIGT mange spil før jeg fandt frem til (med hjælp fra Asbjørn og Aslak, tak for det boys ;) ) en liste, som havde dakka nok. Det var nemlig her mine tidligere lists havde store mangler, jeg havde simpelthen ikke skud nok i bøssen, til at smadre alle de plastikfigurer min modspiller stillede på bordet. Med denne nye liste fik jeg pludseligt nok ild ud i felten til at de fæle orker aldrig nåede frem og kunne klippe mig i stykker. Til de nysgerrige er listen her:

HQ
Librarian - The Avenger, Gate of Infinity

Elites
Dreadnought - 2x TL Autocannon
Dreadnought - 2x TL Autocannon
Dreadnought - 2x TL Autocannon

Troops
10 man Tactical Squad - Flamer, Missile Launcher (Rhino)
10 man Tactical Squad - Flamer, Missile Launcher (Rhino)
5 man Tactical Squad (Razorback - Lascannon og TL Plasmagun)
5 man Tactical Squad (Razorback - Lascannon og TL Plasmagun)

Fast Attack
Land Speeder - Multimelta, Heavy Flamer
Land Speeder - Multimelta, Heavy Flamer
Land Speeder Squadron (2) - Multimelta, Heavy Flamer

Heavy Support
Predator - Autocannon, side sponsons med Heavy Bolters
Predator - Autocannon, side sponsons med Heavy Bolters
Predator - Autocannon, side sponsons med Heavy Bolters

Ialt: 1750 pts.

En let analyse af listen ville starte med at rose Predators lidt. Disse kampdjævle gav den gas fra tur 1 med deres autocannon, som tog sig kærligt af både Killah Kans og Trukks. Heavy Bolter sponsons er jeg dog ikke så sikker på. Jeg synes ikke helt jeg fik nok ud af disse, men det kommer måske når jeg spiller flere spil med listen.
Dreadnoughts gjorde det de plejer. Jeg tør godt kalde dem det bedste choice i listen - hvis man taler om effektivitet for pts. - for deres str7 kanon er løsningen på langt de fleste af mine problemer og selv "in a pinch" er 2 twin linked autocannons en glimrende infantrydræber;)
Land Speeders er jeg stadig lidt iffy omkring. Jeg fik dog kørt 4 speeders i stilling med Heavy Flamers og smadrede størstedelen af en stor gruppe af ork boyz, men derefter faldt de lidt til jorden og jeg fik ikke rigtigt mere ud af dem. Her vil jeg bestemt prøve at bruge dem lidt anderledes næste gang, i håb om at få mere ud af dem.
Troop choices og HQ er lidt self-explanatory, så dem vil jeg ikke bruge mere tid på.

Alt i alt synes jeg hæren er MEGET bedre end hvad jeg normalt ville fielde, dog vil jeg sige at jeg sagtens kan se muligheder for at modificere. F.eks. synes jeg ikke nødvendigvis at min HQ er den rigtige og jeg overvejer hvordan jeg mon kan få puttet Vulkan He'Stan ind i hæren, således at alle meltavåben og flamers bliver twin-linked, men det bliver nok først når jeg har spillet et par gange mere med listen, som den ser ud nu.

Som afslutning på aftnen spillede jeg et spil mod Blood Angels og normalt ville jeg have analyseret lidt på den kamp også, men det eneste jeg har at sige er at jeg må have tømt ALLE magasiner, tromler, kanonkamre, kummefrysere og hvad der ellers kunne tømme imod orkerne, for imod BA ramte jeg INTET og alt hvad jeg forsøgte, fejlede miserabelt, så der må jeg se mig slået og må bare håbe at Stig(min modspiller) bliver frisk på en kamp en anden dag :)

4 comments:

 1. Kan det godt passe at man skal have en masse maskiner med nu, istedet for en horde af troops?

  Det er mange år siden jeg har spillet, men der var troppers den største bestanddel af en hær.

  ReplyDelete
 2. Afhænger meget af hvad man spiller, men for mig virker busser til alle troops, som et godt valg :)

  ReplyDelete
 3. der er godt nok mange auto-cannons! Men skal der ikke bare lascannons på siden af de der predators? Du har ikke en eneste ærlig Lascannon, er de blevet nerfed? Men må nok give Jens ret... jeg ville syntes der var alt for mange køretøjer og for lidt Marines, men du skal jo rent faktisk spille (og vinde)med din hær... :D
  Men fandme godt at høre at smølferne langt om længe slog den grønne horde, tillykke med det, og se så at få malet din hær færdig! :D

  ReplyDelete
 4. De er IKKE blevet nerfed, de er stadig supergode (og jeg har da også 2 på mine Razorbacks). Jeg har overvejet at skifte side sponsons ud på Predators, med lascannons så det er med i processen, men vil lige spille et par spil mere med listen som den er, inden jeg begynder at rykke rundt på options :)

  ReplyDelete