Wednesday, 23 October 2013

ETC træningen fortsætter...

Efter en veloverstået TykkeCon (tm) hos Gakken i Hornslet, står jeg nu et skridt tættere på en spilbar liste til næste års ETC-kval, hvor vi naturligvis håber på en lidt højere placering end sidste år.

Jeg bærer igen i år på den tvivlsomme ære det er at være holdets Necrons spiller, men i modsætning til sidste år, hvor jeg på papiret var ret langt foran, så har metaspillet jo ændret sig markant efter de nye udgivelser fra GWs side. Derfor står jeg nu som en FJERN 4. plads på listen over kodekser og er henvist til en plads i den del af holdopstillingen, som skal forsøge at skaffe pts. på trods af nederlag.

Lidt nærmere forklaret er der på alle givne tidspunkter 3-4 kodekser, som er hævet over de andre i Warhammer 40k, problematikken i dette faktum er ret kompleks og diskussioner herom kan findes på diverse fora rundt omkring på nettet, men faktum er at sådan ser det ud. I store træk betyder det ofte at det nyeste kodeks er det bedste, med visse undtagelser (sorry, Jens... Bedre held næste gang, dit DA svin! ;) )
I øjeblikket ses dette ved de mange Tau og Eldar lister man ser til turneringerne rundt omkring, hvor Dæmoner også ofte frekventerer top placeringerne. Necrons, som var utroligt stærke sidste år, sammen med Grey Knights, er sat helt tilbage til den fjerne 4. plads, jeg nævnte tidligere, men sådan kan det jo gå. Øvelsen bliver nu at få det bedste ud af det jeg har til rådighed.

TykkeCon.
I weekenden, hvor vi mødtes for at øve lidt (og naturligvis også nyde en øl eller to...) prøvede jeg 3 forskellige lister. Hovedsageligt viste listernes forskellighed sig ved valget af allies, jeg havde med. I starten var det Space Wolves (et par præster og grey hunters i en pod, for at få 2 JotWW, til store bæster), det viste sig dog at være en ren katastrofe og efter et enkelt spil og nogle hårde udregninger (the MathHammer strikes again!) blev de droppet til fordel for en flok Chaos Spawn, med en Khorne Lord på Juggernaut i front. Denne ide virkede væsentligt bedre på papiret, men på bordet virkede den ikke ret meget bedre end Space Wolves.
Nu var rådne dyr gode! Hvad fanden gør man? Trækker man den imperielle garde ind med en flok kampvogne? Ringer man efter Møffe og en flok Blood Angel galninge og måske en Furioso? Vi brugte mange timer på at analysere (og drikke øl, naturligvis) os frem til den endelige liste.

HQ
Imhotek the Stormlord - 225pts.
Royal Court
- Cryptek, Harbinger of the Storm, Lightning Field 35pts.
- Cryptek, Harbinger of the Storm 25pts.

Troops

5 Warriors - Night Scythe 165pts.
5 Warriors - Night Scythe 165pts.
5 Warriors - Night Scythe 165pts.
5 Warriors - Night Scythe 165pts.

Fast Attack

6 Wraiths 210pts.
6 Wraiths 210pts.
6 Wraiths 210pts.

Heavy Support

Annihilation Barge 90pts.
Annihilation Barge 90pts.
Annihilation Barge 90pts.

Ialt: 1845pts.


No Allies! No nonsense! Som det ses røg vi direkte tilbage til ren Necron liste.

Ideen er nu at Imhotek giver mig ret stor chance for at starte spillet (Seize the Initiative på 4+), dette giver mine Wraiths mulighed for at komme hurtigt henover bordet uden at blive skudt til slagger, før de kan engagere fjendens tropper i nærkamp. Listen bibeholder ligeledes en stor mængde skydning, med 28 str7 skud og 6 str6 skud i runden, hvis alt er på bordet.

Listen blev testet mod vores hidtil stærkeste liste (efter min mening ;) ) Tau, hvor den hev en kneben draw hjem på 10-10, hvilket må siges at være overraskende godt. I hvert fald er vi overbevist om at dette er listen der skal øves med fremover, selvom der stadig er lang tid til den endelige liste skal ligge klar.

No comments:

Post a Comment